Една дузина мъже нахлуват в лъскаво заведение в София посред бял

...
Една дузина мъже нахлуват в лъскаво заведение в София посред бял
Коментари Харесай

Мутра от прокурор или полицай не се бои! И има защо

Една дузина мъже нахлуват в лъскаво заведение в София измежду бял ден. Започват да трошат мебели пред очите на десетки изумени клиенти. Те въобще не крият лицата си, без значение че явно мястото е опасано с камери. Безпардонно вадят ножове и режат столове, дивани. Не им пука от Министерство на вътрешните работи, прокуратура, служби, държавно управление. Мутрите си потеглят, като крещят:  " Шефът да се обади на който би трябвало, с цел да се схванат ". Никой не се обажда на полицията. Нито от пострадалите. Нито от очевидците.

Не, това не е преживелица от мутренските времена на 90-те години. Главни настоящи лица в нея не са СИК, ВИС-1, 2 или 3. Става дума за напълно прясна история, от 18 часа на 12 август 2019 година

Последва " мълниеносна реакция "  на Министерство на вътрешните работи, изразяваща се в нелепи заклинания как въпросната преживелица изрично не показвала връщане на мутренските години, че не ставало дума за изнудване и рекет, а просто за неуредени бизнес връзки сред съдружници. Сякаш това успокоява някого - официално видяно, и мутрите се пребиваха и избиваха по същата причина. Вече имало арестувани и щял да бъде привикан целият престъпен контингент в полицията на " профилактика " (каквато беше практиката в тези мутренски времена, към които не се връщаме). Само дето не " посъветваха " жителите да не вървят по заведения за хранене или да залягат под масите, като видят дебеловрати, по челния образец на един някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Очевидно Министерство на вътрешните работи и прокуратурата не осъзнават или не желаят

 

да признаят цялостния си неуспех

 

Достатъчно доказателство за него е фактът, че спорещите страни въобще не се и пробват да решават взаимоотношенията между тях по естествен и законен метод. И че въобще не им пука дали някой ги снима, арестува, жигосва. Защото са сигурни, че ще им се размине. Противно на десетките очевидци, които са уверени, че няма да получат никаква отбрана от правоохранителната система.

Това, за жалост, не е изолиран случай. Само часове по-рано големи огнени пламъци озариха Козлодуй - запалени бяха колите на доскорошна общинска чиновничка от приблизително равнище. Според нея случилото се има директна връзка с нейните сигнали за нередности в общината, на които се е натъкнала в работата си.

 

От Министерство на вътрешните работи и прокуратурата - ни стон, ни вопъл

 

Оттам още не са разкрили и причинителя на палежа на самата козлодуйска кметица, случил се в края на април т.г.

Или пък да вземем историята с опожарената кола на скулптора проф. Велислав Минеков в столичен квартал. При него правоохранителната система бе доста по-заета да опровергава, че цел на бандитите бил скулпторът, в сравнение с да си признае, че на гангстерите въобще не им пука от прокуратура и Министерство на вътрешните работи. То не бяха версии, че обект на палежа бил някакъв сърбин с право на престояване в България, че отново ставало дума за някакви неуредени финансови връзки и какво ли още не. Извършителите междувпрочем още не са открити.

Така че мутренските времена може и да не са се завърнали.

 

А просто да са почнали по-зловещи

 

Всичко това се случва на фона на всекидневни хвалби от прокуратура, Министерство на вътрешните работи и служби по какъв начин са арестувани 10-20-50-100 души, по какъв начин са разбити 5-10 или 15 групи за рекет, пране на пари, разпространение на опиати, трафик на хора, как разкриваемостта на телефонните измами се била повишила от 5 на 10%, а на домовите обири от 29 на 33%! И на ежечасни заявления, възвания, мнения в поддръжка на невиждано " ефикасните " прокуратура и служби и изключително на претендент основния прокурор Иван Гешев, когото  " неприятните " медии не харесват. Изобщо да не разясняваме по какъв начин, откакто се " оправи " с проведената престъпност и корупцията по високите етажи, прокуратурата се хвърли да " разкрива " битови убийства като това във Варна, осъществено от 91-годишен, който даже не е отричал виновността си. По традиция в България битовите убийства се разкриват 99% само дни след осъществяването им. И е, меко казано, необичайно да се хвалиш с сходно " разобличаване " като претендент за основен прокурор.

Или пък 

 

да вземем най-прясната похвала

 

- с разрушена страшна наркогрупа, която пласирала опиати от 4-5 години из цяла София. От две години тя била следена и разработвана от държавното обвиняване и службите. Ще оставим настрани за какво е нужно толкова време за реализация и не е ли малко безсрамно да гледаш две години как тези хора купуват, продават, тровят, нанасят телесни повреди и заплашват. Накрая обаче се оказва, че след толкоз създаване от всички 32-ма упрекнати са арестувани само 7. Останалите 25-има, в това число и ръководителят, се търсят. В страната и в чужбина! Какво ли щеше да е, в случай че ги бяха следили 5 или 10 години? 

Но замълчи, сърце - сходни въпроси, съпоставения и констатации като нищо ще бъдат оповестени за политическа офанзива за събаряне на държавното управление! Нали не чакаме тези хора да признаят личната си несръчност?
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР